Η διαδικασία της γήρανσης

Η γήρανση του δέρματος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες:

 1. Χρονολογική & βιολογική γήρανση:

Με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται, επέρχεται αποδυνάμωση του δερμο-επιδερμικού συνδέσμου και επιβράδυνση της ανανέωσης των επιδερμικών κυττάρων. Στη χρονολογική γήρανση συμπεριλαμβάνεται και η ορμονική, κυρίως από τη μείωση των οιστρογόνων που συνοδεύει την εμμηνόπαυση και έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια κολλαγόνου και την λέπτυνση του δέρματος. 
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το χαλαρό και θαμπό δέρμα, οι ρυτίδες, η ξηρότητα, κ.α.

 2. Φωτογήρανση:

Η έκθεση στον ήλιο καθώς και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες προκαλούν την φωτογήρανση στο δέρμα μας. Η φωτογήρανση επιταχύνει τη χρονολογική γήρανση, με αποτέλεσμα να δείχνουμε μεγαλύτεροι απ’ότι είμαστε. Η UV ακτινοβολία, ο καπνός του τσιγάρου και η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλούν οξειδωτικό στρες που φθείρει τις πρωτεΐνες του δέρματος π.χ. το κολλαγόνο και επιβραδύνει την κυτταρική ανανέωση. Τα κλινικά σημάδια της φωτογήρανσης είναι το χαλαρό δέρμα, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες, οι πανάδες,η  χρωματική ανομοιομορφία, οι ευρυαγγείες, το τραχύ δέρμα κ.α.

Η αντιμετώπιση

Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Philab συγκρίνει τις μελέτες χιλιάδων ενεργών συστατικών απ’ όλο τον κόσμο και επιλέγει εκείνα με τα καλύτερα αποτελέσματα στη πρόληψη αλλά και τη διόρθωση δυσλειτουργιών ή προβλημάτων.

Αυτά τα καινοτόμα κλινικά ενεργά συστατικά, είναι αποτέλεσμα μακράς έρευνας στη λειτουργία του δέρματος και τη διαδικασία γήρανσής του. Συνοδεύονται από  in vitro και in vivo κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους και είναι απολύτως ασφαλή.

Τα κλινικά ενεργά συστατικά που χρησιμοποιούνται, χάρη στα πολύ μικρά μοριακά τους βάρη, διαπερνούν την κεράτινη στοιβάδα και εισχωρούν στα κατώτερα επίπεδα της επιδερμίδας και στο χόριο, επιτυγχάνοντας έτσι τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Τα μέσα

Καθαρό υαλουρονικό οξύ πολύ χαμηλού μοριακού βάρους:

Το υαλουρονικό οξύ διατίθεται στην παγκόσμια αγορά σε διάφορα μοριακά βάρη: υψηλού (1500 kDa), μέσου (800kDa), χαμηλού (300kDa) και πολύ χαμηλού (έως 50kDa). Όσο πιο χαμηλό το μοριακό βάρος, τόσο μεγαλύτερη η διεισδυτικότητά του και τα οφέλη του.

Η Philab χρησιμοποιεί υαλουρονικό οξύ πολύ χαμηλού μοριακού βάρους (10 20kDa) προκειμένου να επιτύχει διείσδυση στις κατώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας ή ακόμα και στο χόριο. Το αποτέλεσμα είναι βαθιά ενυδάτωση, βελτίωση της ελαστικότητας και μείωση των ρυτίδων.

  

Πεπτίδια:

Τα πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες αμινοξέων σχεδιασμένα να διεισδύουν στο δέρμα και η λειτουργία τους είναι να μεταφέρουν μηνύματα στα κύτταρα ώστε αυτά να κινήσουν πολλές και διαφορετικές βιολογικές διεργασίες, όπως ενίσχυση της σύνθεσης όλων των τύπων κολλαγόνου στο δέρμα (τύποι Ι, ΙΙΙ, ΙV, VII, XVII), ενίσχυση των πρωτεϊνών του δερμο-επιδρμικού συνδέσμου, ενεργοποίηση της κυτταρικής ανανέωσης, προστασία των κυττάρων και του DNA, κ.α.

 

Εκχυλίσματα, βούτυρα, έλαια:

Επιλεγμένα φυτικά εκχυλίσματα και έλαια γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, εμπλουτίζουν και συμπληρώνουν τη δράση των προϊόντων.

1 2 3
4